به گزارش روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری، آیین اختتامیه چهارمین جشنواره «علم برای همه» که از ۲۰ آبان ماه ۹۷ در محل این موزه در خیابان سی تیر در حال برگزاری بود، عصر جمعه ۲۵ آبان برگزار شد.
دکتر سیف اله جلیلی رئیس موزه ملی علوم و فناوری در این مراسم به تلاش ۹ ماهه همکاران موزه در برگزاری این جشنواره علمی اشاره کرد و افزود: موزه ملی علوم و فناوری برای رسیدن به اهداف متعالی خود که همان ترویج علم در جامعه است، شیوههای مختلفی از جمله برگزاری انواع کنفرانس، نشست، سخنرانی و گردهمایی علمی به کار میگیرد و یکی از این شیوهها، «جشنواره علم برای همه» است که هر ساله در هفته علم و با موضوعات روز جامعه برگزار میشود. وی گفت: جشنواره سال گذشته با موضوع «همزیستی با زلزله» هم زمان با زلزله غرب کشور برگزار شد و امسال به موضوع مبتلا به جامعه امروز یعنی تغذیه و سلامتی پرداختهایم.
دکتر جلیلی با بیان این که موزه ما بعنوان یک مرکز کوچک، دارد انجام وظیفه میکند اما موضوع تغذیه باید توسط نهادهای کلان همچون صدا و سیما فرهنگ سازی شود، تصریح کرد: کشور ما در زمینه تغذیه نیاز به برنامهریزی مدون دارد و باید شیوههای مصرف مواد غذایی اصلاح شود. وی ادامه داد: چیزی حدود ۶۰ درصد تبلیغات تلویزیون به مواد غذایی و خوراکی اختصاص دارد و در ساعات اوج مخاطب، مثل بین دو نیمه بازی فوتبال، تبلیغات چیپس و پفک پخش میشود در صورتی که می توان در این فرصت مناسب، پیامهای سلامتی را مخابره کرد.
وی در پایان از همه همکاران و نهادهای همکار در برگزاری چهارمین جشنواره علم برای همه تشکر کرد.
در ادامه، مرضیه ادهم متخصص علوم ارتباطات با بیان این که امروزه «رسانه» در همه موضوعات از جمله تغذیه نفوذ دارد افزود: رسانهها اسپانسر محور هستند و دیگر آن اعتماد سابق به تلویزیون وجود ندارد بنابراین باید به تمام آنچه در رسانهها تبلیغ میشود شک کرد.
ادهم تصریح کرد: رسانهها سرعت انتقال را بالا بردهاند اما درستی اخبار و پیامها پایین آمده است و در چنین شرایطی، ما باید یاد بگیریم همه چیز را راحت نپذیریم و به دنبال منابع معتبر باشیم.
این متخصص ارتباطات گفت: رسانهها با استفاده از تکنیکهایی همچون استفاده از سوپر استارها، اخبار و پیامهای خود را جذاب میکنند و ما باید سواد رسانهای داشته باشیم. وی «سواد رسانهای» را توانایی تشخیص درستی و نادرستی اخبار و پیامها عنوان کرد. وی ادامه داد: با وجود نفوذ رسانهها در دنیای امروز، راه حلی که یونسکو در سال ۲۰۱۷ ارائه داد، «تفکر انتقادی» بود؛ یعنی فرد فرد جامعه مجهز به تشخیص درستی و نادرستی اخبار شوند و این تجهیز، مستلزم کنار گذاشتن تنبلی و پیگیری منابع درست است.
در پایان مراسم، از دستاندرکاران برگزاری چهارمین جشنواره «علم برای همه» تقدیر به عمل آمد.
چهارمین جشنواره «علم برای همه» با عنوان «سفره سلامتی خانواده من» در هفته علم با استقبال خوب علاقمندان به علم و دانش و موضوعات سلامتی و تغذیه روبرو شد.
از جمله برنامههای این جشنواره سراسری علمی میتوان به: «نشستهای تخصصی»، «غرفههای سلامتی»، «بازی بشقاب سلامتی» و «تئاتر عروسکی» اشاره کرد.
همچنین امروز، به مناسبت اختتامیه چهارمین جشنواره علم برای همه، بازدید از موزه ملی علوم و فناوری و غرفههای این جشنواره برای همه بازدیدکنندگان «رایگان» بود.